Thursday, January 26, 2012

Asperges a la flamande

Dupa o lunga tacere...culinara...iata si o reteta delicioasa.


Ce ne trebuie:


500 g asperges (cred ca le spune asparagus pe romaneste, dar nu sunt sigura)
200 g costita afumata taiata in bucatele
4 oua fierte tari
1 legatura patrunjel
50g unt topit
zeama de la o jumatate de lamaie
sare-piper



Cum se prepara:


Primul pas incepe cu curatatul aspergelor. Folositi un aparat de curatat cartofi, care taie coaja f subtire. Se incepe cam de la 3 cm mai jos de varf, si se curata catre baza. Lucram de jur imprejur, si cand am terminat de curatat, rupem cam 3 cm din baza; aveti mare grija sa nu  rupeti aspergele catre varf sau de la jumatate, sunt foarte fragede.
Aspergele le pregatim la aburi (nu le fierbeti in apa pt ca-si vor pierde tot gustul). de fapt, de preferinta (pt a-si pastra maximul de gust si vitamine) este sa le tragem in vid, si apoi sa le bagam la steamer, dar cum nu multa lume are acasa un aparat de tras in vid, dar mai toata lumea are un steamer...merge si asa. Nu le lasati prea mult la steamer, trebuie sa ramana putin crocante, deci cam 20 min.

Intre timp fierbem ouale tari (10 min), prajim putin bucatelele de costita afumata, tocam patrunjelul marunt, si topim untul (la microunde sau in tigaie, dar aveti grija sa nu se arda).
Dupa ce am curatat ouale fierte, le tocam marunt, le amestecam cu untul, zeama de lamaie, costita afumata si patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust, si ornam, din abundenta, cu aceasta compozitie, aspergele.  Delicios!!

8 comments:

  1. Este unul din preferatele mele acest fel de mancare

    ReplyDelete
  2. of, ce bine arata! Si ar fi doar pentru mine, al meu nu se atinge de mugurasii astia :D Dar n-am acasa si am planuit deja un papricas de pui…

    ReplyDelete
  3. eeee,nu au intrat zilele in sac...si poate daca le gaseste deja facute, si cum ii place costita afumata, il convingi tu pana la urma si pe el...

    ReplyDelete
    Replies
    1. stii ce face? Se apuca si desface costita afumata de pe ele si mi le paseaza in farfurie :D

      Delete
    2. Pai foarte bine: lui ii place ce manaca, tie iti place ce manaci...si nu ti se ridica nici colesterolul ;)

      Delete