Friday, March 2, 2012

Paste de casa



Pt fiecare 100 g faina (cel mai bine folositi semolina), se intrebuinteaza un ou, un praf de sare si o lingura de ulei de masline. Se framanta aluatul foarte bine - din lipsa de lichide, nu este foarte usor- pana devine relativ suplu-elastic. Se face o bila care se acopera cu folie de plastic. Se lasa la odihnit aproximativ o ora dupa care se presara faina pe masa de lucru.  Se intinde o foaie subtire pe care se presara din nou faina,  apoi se fac tagliatelle, spaghetii, sau pappardelle cu ajutorul masinii de facut paste, sau taiati pur si simplu fasii cu rotita de taiat pizza . Se lasa la uscat, sau se pun direct la fiert in apa clocotita cu sare, si le servim cu un sos pregatit special pentru paste.

8 comments:

  1. da,gustul ala de proaspat e incomparabil

    ReplyDelete
  2. ce bine arata! Eu sunt intr-o perioada in care iubesc pastele enorm de mult! Iar ale tale ma trimit in bucatarie sa-mi mai fac o portie, chiar daca sunt comerciale :(
    Ti-am trimis un e-mail sper ca l-ai primit :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. da, sunt delicioase, si pot fi baza unui fel de mancare usurel si si plin de legume si vitamine acum...in primavara. Trantesti niste dovlecel cu ciupercute si ardei gras in wok, niste herbs de provence, niste paste de casa, si mananci pana iti plezneste nasturele la pantaloni! :)

      Delete
  3. Pastele de casa, o minunatie, de mult nu am mai facut...ale tale arata grozav.

    Ti-am trimis mail cu datele mele de contact (ptr concursul Kadia), Lia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pai sufleca-ti manecile si apuca-te de treaba!:) Da, am primit, si trimit maine pachetul! Sper sa ajunga....

      Delete