Friday, February 10, 2012

Gordon Ramsey's aubergine caviar - Caviar din vanata, (reteta lui Gordon Ramsey)

O valtoare de arome, textura cremoasa, si...usor de facut!



Ce ne trebuie:


2 vintete
crengute de rozmarin si cimbru
2 catei de usturoi
ulei de masline
150g smantana sau branza Philadelphia
Frunze de coriandru
zeama de la jumatate de lamaie




Mod de preparare:


Taiem vintele pe jumatate, in lungime. le crestam superficial pe toata suprafata alba (pulpa legumei- nu pe coaja).
Frecam aceasta suprafata cu cate un catel de usturoi sectionat in jumatate, tot pe lungime (jumatate de catel de usturoi pt fiecare jumatate de vanata).
Ungem bine cu ulei de masline, apoi infigem crengutele de rozmarin (nu foarte lungi-cam 3-4 cm)in doua jumatai, si cele de cimbru in celelalte jumatati. Presaram sare grunjoasa pe toata suprafata alba a vinetelor.
Impreunam jumatatile de vanata - una cu crengute de cimbru impreuna cu o jumatate cu crengute de rozmarin, si apoi le infasuram bine in folie de aluminiu (facem o "papillote"). Inchidem bine capetele prin rasucire, astfel incat nimic din savoarea si aromele vinetei sa nu iasa din aluminiu in timpul coacerii. Bagam la cuptor preincalzit, 210°, pt aproximativ 40 min.

Le scoatem din cuptor si deschidem cu grija folia de aluminiu. Eliminam crengutele de rozmarin si cimbru. Cu o lingura, scoatem pulpa legumei din coaja, o punem pe un tocator si o tocam marunt cu o lingura de lemn. Intr-o craticioara incalzim ulei de masline (cam 2 linguri, nu f mult!), si inabusim vinetele tocate in acest ulei. Astfel le calim putin, iar lichidul din ele se evapora. Dupa 2 min. le scoatem si le lasam sa se raceasca putin. Adaugam frunze de coriandru tocate fin, zeama de lamaie si smantana. Amestecam bine si servim pe paine prajita.

2 comments:

  1. vai ce-mi place reteta asta! Saptamana viitoare cumpar vinete si o incerc si eu! Imi plac vinetele la nebunie :* Ce bine imi pare ca ai inceput din nou sa scrii!

    ReplyDelete
    Replies
    1. merci Kadia draga, ce bine-mi pare ca cineva "ma citeste"!

      Delete