Tuesday, February 21, 2012

Cannelloni de dovlecel cu umplutura bolognese si garnitura de grau si legume (Zucchine Cannelloni with bolognese filling and wheat garnishing with vegetables)

Din nou un titlu luuung, si un fel de mancare mai de dieta (macar de doua ori pe saptamana sa o lasam mai moale cu grasimile si carnea). In orice caz, este delicios si umple bine stomacul.


Ce ne trebuie:
2-3 dovlecei (zucchini)
1/2 kg carne tocata
1 conserva rosii pasate
1 ceapa
1 morcov
2 foi de dafin
1-2 pungute de grau prefiert
5-6 ciuperci
150g fasole verde
60g cascaval ras (pt gratinat)


Mod de preparare:


Carnea tocata se pregateste ca la sosul de blognese...vedeti reteta aici.

Dovleceii se taie in fasii foarte subtiri, si se prajesc (se inmoaie, nu se prajesc pana devin bruni!) in putin ulei, pe foc mic. La fel si ciupercile, si fasolea verde (de preferinta separat).

Se fierbe graul, conform indicatiilor de pe cutie (cam ca orezul), dar nu in apa, ci in supa de pui (sau apa cu cuburi de pui!), astfel va avea un gust mai bun, avnd in vedere ca nu exageram cu condimentele in acest fel de mancare.
Se amesteca cu ciupercile si fasolea verde

Se fac cannelloni din fasiile de dovlecei, pe care-i umplem cu sos bolognese. Punem atat garnitura din grau si legume, cat si cannelloni intr-o tavita pt cuptor (sau mai multe, daca faceti portii individuale), pe care o ungem cu ulei de masline. Gratinam cu putina branzica, si dam la cuptor preincalzit, 180°, pt aproximativ 20 min. 


2 comments:

  1. pai macar cuvintele sa fie multe daca calorii nu-s! Imi place, vai cat imi place!

    ReplyDelete
  2. Kadia, sa stii ca e delicios...mancarica pt doamne..;al meu a cam inghitit cu galme, dar nu s-a plans...azi la pranz i-am facut doua bucati imense de somon, ca sa-i treaca dorul de carne! ah,uite ca am uitat sa fac poze...poate data viitoare...:(

    ReplyDelete