Tuesday, October 4, 2011

Prajitura cu pere (Pear muffins)

Cand am fost sambata in piata mi-au facut cu ochiul niste pere atat de minunate, parfumate, zemoase (dar nu moi), cu putin rosu in "obrajii" de pergamut...nu m-am putut impotrivi ispitei si am cumparat cateva, cu ideea sa mancam proaspete,dar si cu aceasta minunata reteta de prajitura in minte. Este super, super buna,! Garantat!! O fac ori de cate ori am fructe care se apropie de "termenul de expirare", caci merge cu tot felul de fructe (desi o prefer cu pere), iar dimineata, la cafea, este o binecuvantare! Ca sa nu mai fiu tentata sa mananc prea multa deodata, am facut-o sub forma de muffins de data aceasta, si constat ca e o idee mult mai buna decat facuta in tava. V-o recomand cu toata inima!


Ce ne trebuie:


250 g faina
120 g zahar
100 g unt
150 ml lapte
3 oua
1/2 plic de praf de copt (eu folosesc faina care are praf de copt incorporat)
1 plic zahar vanilat
3 pere nu foarte moi, iar daca sunt f zemoase le lasati putin la scurs intr-o strecuratoare dupa ce le-ati curata de coaja si taiat in feliute subtiri)
putina scortisoara

Mod de preparare:


Frecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam ouale unul cate unul si mixam in continuare. Adaugam laptele putin cate putin, mixam continuu, iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt. Aluatul este destul de fluid, deci putem sa continuam amestecarea ingredientelor cu mixerul, pana cand aluatul este perfect omogen.

Intre timp, perelele au fost curatate, taiate feliute (cum am spus cand am prezentat ingredientele) si  lasate la scurs. Preseram putin scortisoara peste ele. Eu am folosit forme de hartie pt muffins, pe care apoi le-am pus in forme de silicon (ca sa nu se deformeze cand turnam aluatul in ele, si cand cresc la copt). Astfel,  ungerea cu grasime si tapetarea cu faina nu mai sunt necesare. Umpleti formele cam pana la jumatate cu aluat, apoi adaugati una,doua feliute de para. Aluatul va creste la cuptor si va "inghiti" fructul pe care-l vom gasi frumos asezat la mijlocul prajituricii, cand o savuram!


Bagam la cuptor, la 190° pt.aproximativ 20 de minute. Sa aveti pofta si sa serviti cu placere!

11 comments:

  1. super arata.din pacate eu iar am emigrat si aici n-am cuptor dar fac eu rost de unul :) daca raman mai mult timp.pere se gasesc din belsug asa ca abia astept sa pot testa praji/muffins.pupici

    ReplyDelete
  2. una si pt mine, plsssss


    hei sarah unde ai emigrat draga mea?

    ReplyDelete
  3. Macar o bucatica mica-mititica mai ai si pentru mine?Te pup!

    ReplyDelete
  4. vai , vai ... ce frumoase sunt !!!! ... trebe sa fac si eu zilele astea cu ceva ca tare mi-e pofta!!!

    ReplyDelete
  5. Draga Sarah, chiar ma intrebam unde ai disparut asa in ceata si mister :))?Asteptam noi retete de la tine...de ce ai emigrat?

    ReplyDelete
  6. Mai am fetelor, mai am!!! Alice si Diamar, sunteti invitatele mele la o prajiturica si o cafea!:)

    ReplyDelete
  7. Cat,chiar se merita reteta asta, sunt asa de pufoase si bune, nu sunt deloc uscate ca majoritatea muffin-urilor!!! Sunt o nebunie!

    ReplyDelete
  8. Vreau si eu! Imi plac muffinurile astea "cu surprize" in interior la nebunie! Mai ceva ca outele Kinder ;)

    ReplyDelete
  9. draga Kadia, sa le incerci neaparat! sunt f bune, si usor de facut...relativ rapid, deci knock yourself out!sa-mi spui cum ti-au iesit!pupici!

    ReplyDelete
  10. ce bine arata! imi place mult! Pup

    ReplyDelete