Fooooarte simplu, si probabil, pe gustul tuturor. Nu si foarte rapid de facut, din cauza timpului indelungat pe care puiul trebuie "sa-l petreaca" la cuptor, deci luati acest amanunt in consideratie cand va hotarat sa faceti puiul asta si aveti si ora de masa stabilita (poate aveti musafiri si nu vreti sa-i lasati sa astepte!). Dar oricum, puiul acesta este atat de gustos, se topeste literalmente in gura, deci putina asteptare se merita, mai ales ca nu strica la apetit! Acest puiut are note exotice si proaspete, usoare arome meridionale si este si foarte aspectuos. Pofta buna!!!
Ce ne trebuie:
Unt (sa ungem puiul)
1 lingurita piper negru macinat
1 lingurita paprika
1 lingurita sare
1 lingurita coriandru macinat
1 lingurita praf de scortisoara
1 lingurita praf de curry
zeama de la jumatate de lamaie
2 -3 felii de lamaie
Mod de preparare:
Amestecam toate condimentele de mai sus, si adaugam zeama de lamaie. Spalam puiul si-l uscam bine-bine! Il ungem cu unt din plin, apoi il ungem cu amestecul de condimente mentionat. Cu atentie, il ungem si sub piele cu condimente, apoi bagam feliile de lamaie sub piele, ca sa-si lase zeama si sa aromeze carnea, astfel nu numai pielea este aromata. Il bagam la cuptor preincalzit-180° pt. aproximativ o ora. Cam dupa 40-45 de minute in intoarcem, dar nu uitam sa ungem puiul cu unt, zeama cu condimente sau fond de pui, ori pur si simplu spritam apa in cuptor pt a mentine umiditatea, pe tot timpul cat puiul se coace. Deci trebuie sa verificam constant umiditatea in cuptor, si felul in care se coace puiul, avand in vedere ca nu toate cuptoarele sunt la fel (eu am din cel cu aer cald-dar daca aveti din cel electric sau cu gaz, timpul de coacere, si mentinerea umiditatii sunt diferite). Este f important sa nu lasam puiul sa se ususce! Iar cand controlati puiul, incercati sa faceti totul f rapid, sa nu tineti usa cuptorului mult timp deschisa. Serviti cu cartofi la cuptor sau natur si o salata proaspata!
arata foarte bine.sunt sigura ca a iesit foarte aromat datorita condimentelor folosite.pupici
ReplyDeletearata grozav..imi place mult
ReplyDeleteDa Sarah draga, eu sunt fan pui anyway....deci, daca nu e prea uscat, pt mine e ok...pui sa fie!!:)
ReplyDeleteE tare bun alinutzika draga, si nu muncesti prea mult daca ai musafiri si trebuie s mai faci si alte feluri de mancare sau deserturi.
ReplyDeleteCe dragalas este dumnealui asa bronzat.Pup!
ReplyDelete:)
ReplyDeleteCe-mi plac feliile alea de lamaie sub piele! Eu de obicei taiam o lamaie in 4 si-o bagam in burtica, nu m-am gandit sa le pun sub pielicica ;) Ce frumos e!
ReplyDeletesar'mana
ReplyDeletesi eu fac pui cu lamaie la cuptor, doar ca nu am facut intreg, ci doar bucati...de regula pulpe...
ReplyDeleteimi place savoarea de lamaie la friptura asta...
pup cu drag
daaa,lamaia si puiul se impaca tare bine!pupic!!
ReplyDelete