Azi va propun doua retete de aperitive, foarte usoare, dar foarte gustoase si potrivite pentru un eveniment festiv. Stiu ca in poza vedeti 3 pahare, dar unul este cu zacusca, si blogosfera "da pe afara" de atatea retete de zacusca, asa ca nu am sa mai postez si eu una, mai ales ca fac zacusca clasica, cea de vinete, si nu-i dau niciun fel de twist mai aparte, asa ca nu cred ca e nevoie sa aveti si reteta mea. Am sa postez insa reteta de "creveti in sos cocktail" si "spanac calit in unt, dres cu ulei de trufe si finisat cu seminte de floarea soarelui prajite"-mama ce ditamai titlul de aperitiv!:)
Deci, sa incepem cu crevetii in sos cocktail. Desigur, exista posibilitatea sa cumparati sosul cockatil, dar e mult mai bun cel facut in casa.
Ce ne trebuie:
Creveti (decorticati si preparati)-cat dorim
Pt sos:
100g maioneza
75g ketchup
1 lingurita zeama de lamaie
1/2 lingurita sos Worchestershire
1/2 lingurita sos Tabasco
15ml cognac
1/2 lingurita hrean
sare;piper dupa gust
Deci, sa incepem cu crevetii in sos cocktail. Desigur, exista posibilitatea sa cumparati sosul cockatil, dar e mult mai bun cel facut in casa.
Ce ne trebuie:
Creveti (decorticati si preparati)-cat dorim
Pt sos:
100g maioneza
75g ketchup
1 lingurita zeama de lamaie
1/2 lingurita sos Worchestershire
1/2 lingurita sos Tabasco
15ml cognac
1/2 lingurita hrean
sare;piper dupa gust
Toate ingredientele pt sos se mixeaza bine, si se amesteca cu crevetii. Nimic mai simplu!
Pt. spanacul cu ulei de trufe
250-300 g spanac proaspat
1-2 lingurite ulei de trufe (cand cumparati uleiul de trufe, aveti grija sa scrie pe eticheta ca in uleiul respectiv au fost macerate trufe, altfel platiti o gramada de bani pe ulei cu gust facut din chimicale). Nu uitati sa pastrati uleiul de trufe la frigider, caci aromele sale sunt f volatile si in scurt timp poate ramane fara gust, sau cu gust alterat.
Fulgi de parmezan
Fulgi de parmezan
3-4 linguri seminte de floarea soarelui copate in cuptor sau coapte 2 minute intr-o tigaie, fara ulei!
Se pot adauga si ciuperci saute´.
Trebuie sa avem pregatita o oala sau un castron cu apa rece de la gheata, si cu cuburi de gheata in apa respectiva, sa fie cat mai rece cu putinta. In apa clocotinda cu sare, "aruncam frunzele de spanac"; le scoatem dupa aproximativ un minut, si le "aruncam" in apa cu gheata, astfel procesul de fierbere este intrerupt brusc, iar frunzele isi pastreaza aspectul verde-proaspat si raman puuuuutin crocante-nu "lesinate" de tot! Daca vrem cu ciuperci, calim cateva feliute de ciuperci si le amestecam cu spanacul, care trebuie "rasucit" frumos pe furculita cand il asezam pe farfurie. Sare, piper, fulgi de parmezan sa dam o baza mai consistenta gustului, semintele de floarea soarelui deasupra, si cateva picaturi de ulei de trufe (f putin ca este f puternic). O delicatesa!!
Nu am gustat pana acum,asa ca vin la tine.O seara buna iti doresc.
ReplyDeleteesti invitata mea!:)
ReplyDeletenu am mancat niciodata..Arata bine.Pup
ReplyDeletemmmm,super bun!incearca!
ReplyDeletewow ce combinatii imbietoare. pup
ReplyDeletepup Alice! Da, trufandale,;)
ReplyDeletecrevetii sunt minunati dar tot la spanac imi sta capul.ulei de trufe zic,da?daca viitoare imi iau ochelarii cu mine cand merg la cumparaturi.sper sa nu imi stea inima cand voi vedea pretul uleiului.pupici
ReplyDeletenu cred...eu am dat aici vreo 6-7 euro pe o sticluta,dar fiind ulei de finisaj, nu prea consumi mult...eu zic ca se merita, sunt innebunita dupa tot ce se cheama ciuperca...by the way, cred ca diseara mergem din nou larestaurantul indian!yuuuuummmmmm!!!!
ReplyDelete