Quich-ul este unul dintre preferatele mele pe linie culinara! Este intotdeauna delicios, poate fi preparat in "n" variante, are un timp de preparare aproximativ redus, si poate fi preparat de oricine, oricat de incepatori sunteti in ale bucatariei.
Astazi avem reteta unui quich cu peste, fooooarte gustos, dar promit sa vin cu mai multe retete in viitorul apropiat, caci nu as putea sa nu va delectez si cu un quiche Lorraine, despre care multa lume are doar cuvinte de lauda atunci cand gusta varianta mea.:)
Ce ne trebuie: (ingrediente pt doua portii)
Un pachet de aluat foietaj
120 g somon afumat (in pachet, feliat)
2 oua
2 oua
100 g cascaval ras
un varf de cutit praf paprika (nu foarte picant)
un varf de cutit de nucsoara
patrunjel tocat fin (o legatura, sau jumatate de legatura, dupa cum preferati)
sare si piper dupa gust
Cum se prepara:
Ungem forma cu unt apoi aranjam foietajul in forma, astfel incat forma sa fie frumos acoperita. Taiem surplusul de pe margine, sau daca va place un aspect mai asimetric, lasam marginile neregulate. Intepam cu furculita foietajul din loc in loc, ca sa nu se umfle prea tare cand este copt. Preincalzim cuptorul la 180° apoi punem foietajul in cuptor petrnu aproximativ 10-12 min.
Intre timp tocam somonul cubulete (dar pastram cateva fasii pentru a le pune deasupra), tocam patrunjelul marunt, radem cascavalul, batem oul ca pentru omleta, adaugam in omleta nucsoara, paprika, sarea si piperul. Scoatem foietajul de la cuptor (va avea consistenta putin crocanta dar nu este total copt). Punem cubuletele de somon in forma, adaugam cascavalul ras si patrunjelul, apoi turnam desupra oul batut si fasiile de somon afumat, si...la cuptor cu el!! Inca aproximativ 20-23 minute la 180°. Verificati ca oul sa fie inchegat, sa "tremure" precum o piftie cand miscati usor forma.
Sunt sigura ca o sa aveti pofta si ca familia va fi incantata!!!!
Arata super!! Imi place mult reteta, am s-o incerc si eu.
ReplyDeleteNumai bine!!
ok,sa-mi spui cum ti-a iesit! ;)
Delete