O mancare simpla, gustoasa si foarte satioasa. O gasiti in general in meniurile tavernelor, sau ale restaurantelor fara mari pretentii. Este un fel de mancare tipic britanic, care originar se facea cu carne tocata de miel. Mie imi place cu carne tocata amestecata vita-porc. Baza este deci carnea tocata amestecata cu legume, acoperita cu un strat destul de grosut de piure de cartofi, si coapta in cuptor. Un deliciu!
Ce ne trebuie:
Pt.2 portii cum vedeti in poza
Pt.umplutura:
600 gr. carne tocata vita-porc
100 gr. mazare
2 morcovi
1 ceapa
1 rosie
un catel de usturoi
arome (fie speciale pt. carne tocata, fie putem adauga noi ce ne place:coriandru macinat,paprika,etc)
sare,piper
Pt.piureul de cartofi:
600-700 g cartofi
120 ml. lapte (depinde de cum ii place fiecaruia consistenta piureului...daca-l vreti mai vartos, reduceti din cantitatea de lapte)
30 g unt
sare
Mod de preparare:
Se curata cartofii, se taie in sferturi si se pun la fiert intr-o oala astfel incat sa fie acoperiti de apa. Puneti un capac, se vor fierbe mai repede.
Intre timp pregatim umplutura: curatam zarzavatul si-l tocam marunt. Il punem la calit in 2-3 linguri de ulei. Cand ceapa devine translucida adaugam carnea tocata. Lasam sa se caleasca bine, adaugand cate putina apa sau fond de vaca din cand in cand. La sfarsit adaugam aromele dorite, sare si piper dupa gust.
Dupa ce s-au fiert cartofii varsam apa pastrand doar f. putin pe fundul oalei, adaugam untul si sarea si-i zdrobim bine. Nu-i bagati la mixer caci vor capata o consistenta ciudata, de pasta lipicioasa si cleioasa. Adaugam treptat laptele amestecand continuu si ne oprim cand obtinem consitenta dorita, sau mai adaugam lapte, in functie de cat de moale ne place piureul sau cat de mult lichid absorb cartofii.
Turnam umplutura intr-un vas pt. cuptor, acoperim cu un strat de piure de cartofi, si dam la cuptor pt. aproximativ 20-25 min. la 200 °. Un pahar de vin de masa merge super bine cu aceasta mancare satioasa! sa aveti pofta!
Ce ne trebuie:
Pt.2 portii cum vedeti in poza
Pt.umplutura:
600 gr. carne tocata vita-porc
100 gr. mazare
2 morcovi
1 ceapa
1 rosie
un catel de usturoi
arome (fie speciale pt. carne tocata, fie putem adauga noi ce ne place:coriandru macinat,paprika,etc)
sare,piper
Pt.piureul de cartofi:
600-700 g cartofi
120 ml. lapte (depinde de cum ii place fiecaruia consistenta piureului...daca-l vreti mai vartos, reduceti din cantitatea de lapte)
30 g unt
sare
Mod de preparare:
Se curata cartofii, se taie in sferturi si se pun la fiert intr-o oala astfel incat sa fie acoperiti de apa. Puneti un capac, se vor fierbe mai repede.
Intre timp pregatim umplutura: curatam zarzavatul si-l tocam marunt. Il punem la calit in 2-3 linguri de ulei. Cand ceapa devine translucida adaugam carnea tocata. Lasam sa se caleasca bine, adaugand cate putina apa sau fond de vaca din cand in cand. La sfarsit adaugam aromele dorite, sare si piper dupa gust.
Dupa ce s-au fiert cartofii varsam apa pastrand doar f. putin pe fundul oalei, adaugam untul si sarea si-i zdrobim bine. Nu-i bagati la mixer caci vor capata o consistenta ciudata, de pasta lipicioasa si cleioasa. Adaugam treptat laptele amestecand continuu si ne oprim cand obtinem consitenta dorita, sau mai adaugam lapte, in functie de cat de moale ne place piureul sau cat de mult lichid absorb cartofii.
Turnam umplutura intr-un vas pt. cuptor, acoperim cu un strat de piure de cartofi, si dam la cuptor pt. aproximativ 20-25 min. la 200 °. Un pahar de vin de masa merge super bine cu aceasta mancare satioasa! sa aveti pofta!
Mai ai,sau am ajuns prea tarziu?.Arata bine.O seara buna.
ReplyDeletenu mai am! :( dar trebuie sa o incerci si tu,e super!
ReplyDelete