Friday, October 14, 2011

AMR 71

Mai e "putin" si vine Craciunul! Dupa cum ma laudam pe un blog, noi suntem mari, MARI fani Craciun, cu Mos cu tot!! Si pentru ca am promis niste poze, si pentru ca ma incearca nostalgia, nelinisti interioare si muuuuulta nerabdare pentru cel ce va sa vie, iata cateva poze de la cel ce fuse si se duse!!

 Cateva cabanute pentru targul de Craciun
 Pomul nostru de iarna (am stat o noapte intreaga sa-l "manufacturez"). Eeeee,nu va speriati, mai aveam unul, afara, cu luminite si tot dichisul!
 Are si cadouri...goale :)
 Cum sa nu iubesti Craciunul cand "acasa" e parca mai "acasa" ca niciodata!
 Craciun fara craciunita...cine a mai pomenit?!!
 Ah,da,aici puteti sa vedeti pomul de afara, si masa care asteapta misafiri, cu aranjamentul floral facut de mine (pt anul asta am cumparat un vas special in care sa fac aranjamentul..foarte Provence, se potriveste interiorului nostru!)
 Se apropie.....!!!
 Aperitive
 Sosetutele asteapta cuminti sa fie umplute cu cadouri!
 Sunt un "freak" al luminilor de atmosfera!!! Lumanari,lumanari peste tot!! In toate formele si recipientele posibile, culori si texturi diferite...freak,freak,freak!
 Desertul de Craciun-trifle de banane cu zmeura si budinca de vanilie puse pe piscoturi!
A disparut cam in...7 minute, fara exagerare!!

Voi asteptati cu nerabdare, sau nici nu va ganditi la el?

18 comments:

  1. Cabanutele alea din prima poza mi se par atat de dragute! Ce frumos arata bradul mestesugarit si-mi place ca e bradut in bradut, fractalic. Iar desertul arata nemaipomenit! Cred si eu ca a disparut in 7 minute! E asa frumos la tine, mai ales in Haine de sarbatoare ;) Imi place mult-mult!

    ReplyDelete
  2. Draga Kadia, va asteptam cu drag!! Am intotdeauna o cafea nespresso, fara George Clooney insa :( si o felie de..;ceva pt prieteni dragi, asa cum cred ca vom deveni ;) te pup! By the way, azi am fost la ziua nepotului meu, implineste 18 ani (de fapt ii implinerste luni,dar il sarbatorim si azi simaine)maine il sarbatorim aici, la noi, am facut un tort, si tare am emotii ca eu nu prea le am cu cremele cu gelatina, daca nu se intareste cred ca mor!!!!! mai fac si oarece sandvisuri si pui indian in lapte de cocos, si abea astept sa imparatasesc cu voi cum a fost si ce a iesit, si sa va arat poze! tine-mi pumnii pt tort!!! va doresc un weekend super!!! Petrecerea de la frate-miu a fost super haioasa si zgomotoasa, au fost si f multi invitati...maine suntem mai in cerc restrans...mancam gourmet si tragem un bowling! puuuuuuuuuuup!!!!

    ReplyDelete
  3. ah da! utam...ma bucur enorm ca-ti place la mine, mai ales ca toata mobila este vopsita de mine (adicatelea masa pe care e desertul,dulapiorul lunf, cel pe care e televozorul (langa craciunita,etc). m-a apucat asa un amoc acu' un an, si am vandut toata mobila de salon pe ebay (ca era prea "de serie", asa imi pare amie, si vroiam ceva unic), si am cumparat numai mobila de pe ebay, fiecare dulapior cu povestea lui,masa si scaunele...am cunoscut fostii propriteari, am stat de vorba cu ei....si apoi le-am vopsit pe fiecar ein parte!Nu cred ca as mai avea energia sa o iau de la capat!Cel mai drag mi-e dulapiorul pe care e bradul desenta, l-am cumparat de la o cucoana englezoaica (am dat 30 euro pe el) care era maritata cu un spaniol, atasat comercial la ambasada spaniola de la brux.cum si eu am lucrat la ambasada indiei in bucuresti, tot la sectia comerciala, conversatia s-a legat repede si ne-au trebuit multe ore pana sa ne desprindem una de alta si sa ne luam ramas bun. Sotul ei isi terminase misiunea si fusese detasat in Olanda.Acolo li s-a repartizat o casa mobilata, si vindea foarte multa mobila din ce aveau aici. Dulapul asta este "nascut" in Spania, si-l aveau de la sora sotului, fusese in familia lor multa vreme....si am promis s ama mare grija de el. La fel si un cufar chinezesc,sculptat, cumparat in Antwerp de la niste belgieni ai caror bunici au vrut sa-l vanda (era al lor) si care l-au dat cu mult regret, caci il aveau in familie de mult timp. O sa-l vezi prin poze. Astea doua piese imi sunt cele mai dragi!

    ReplyDelete
  4. totul e super,decor ,preparate ,bradut ....dar cel mai tare m-au impresionat lumanarile.si eu am o colectie maricica,cred ca mai bine de 150 de lumanari si suporturi parfumate.dar pe cuvant ca nu are nimeni curaj sa le aprinda ,ca daca le atinge cineva ma aprind eu mai rau decat fitilul dinamitei:))))
    astept sa vad decorul de anul acesta.pupici!!!

    ReplyDelete
  5. Hahaha,ce ma bucur ca avem si asta in comun!!Nu stiu cum o sa fie aranjamentul de anul asta, nu m-am hotarat inca, dar sper sa iasa ceva frumos!by the way, am servit pui korma la ziua nepotului meu si toata lumea a fost incantata!poze soon! puuuuup!!!

    ReplyDelete
  6. Te admir nespus de mult! Nici macar nu am realizat ca sunt vopsite si reconditionate de tine, dar am admirat nespus dulapiorul de langa craciunita si marturisesc ca acela mie imi place cel mai mult! Arata incredibil de frumos ;) Recunosc ca am cochetat cu idea de a-mi vopsi singura mobila, ba chiar mi-am cumparat niste vopsele si pensule, si am un dulapior cu sertarase de la Ikea sa-mi fac mana pentru inceput. Din pacate nu am avut deloc timp sa-mi pun planul in actiune. Dar nu-i nimic, o sa le fac macar daca va fi cand voi iesi la pensie, tot o sa ajung sa mi le vopsesc eu. Imi place asa mult, personalizate de tine, casa ta are un pic din tine si imi place mult-mult. Imi esti din ce in ce mai draga si imi pare tare bine ca am ajuns pe blogul tau ;) Noi am facut ieri 2 tavite (una foarte mare si una micuta) din sticla cu frunze de toamna culese, presate si uscate de noi. Au iesit atat de frumos! o sa pun poze pe blog, sunt foarte mandra de felul in care au iesit! Imi pare tare bine ca a iesit tortul, si mie imi e asa frica de cremele cu gelatina, am si avut cevat incercari nereusite, desi cel mai mult urasc glazurile! Nu mi-au iesit niciodata, noroc ca am intotdeuna cateva de-a gata din comert. Dar le urasc! Scuze ca n-am raspuns mai devreme dar azi a pus Vlad muraturi asortate si gogosari la marinat si l-am ajutat ;) Muraturile sunt treaba lui (zisa de el), anul trecut i-au iesit senzational! Asa ca am pus cate 3 borcane anul asta ;)

    ReplyDelete
  7. pff, unde mi-e capul! La multi ani nepotelului tau! Si pupici din partea mea ;)

    ReplyDelete
  8. Siiiii am uitat sa zic ca-mi place ceasul tau! Este foarte-foarte frumos! Si mai am si-o intrebare, pe platou langa oute sunt ciupercute? daca da, de ce sunt un pic rosiatice, adica cum le-ai facut? ;) Arata tare bine!

    ReplyDelete
  9. Draga Kadia,asta era si ideea, nu am mai vrut mobila pe care sa o vad si in alye interioare, mai toate sunt f frumoase dar in culori neutre, pe cand mie imi plac culorile vii!Si am vrut neaparat sa-mi pun amprenta in interiorul meu, in primul rand pt mine, sa ma simt bine, si in al doilea rand pt cei care vin in vizita, astfel ma cunosc mai bine...Sa pictezi dulapiorul neaparat....e f reconfortant si rewarding la sfarsit, cand vezi rezultatul. Eu am si in dormitor niste dulapioare vopsite,au fost primul meu proiect, si imi sunt tare dragi.Imi pare si mi eextrem de bine ca ai ajuns pe blogul meu, imi pare tare bine ca ne-am cunoscut!Si eu adooooor aranjamentele de toamna, te rog chiar sa pui poze...nu am facut anul asta, desi am cules niste castane (iubeeeesc castanele), dar o sa vezi masa de azi e decorata cu dovleci si ciupercute ;) Nu sunt ciupercute, sunt un fel de gogosari care vin din africa de sud, sunt mai dulcegi decat ce stim noi, si mai picanti, tare buni! Multumesc pt urari, am transmis deja (caci doarme aici in seara asta nepotul meu)Succes cu muraturile, eu am pus varza, cu castraveciori am probleme sa gasesc...felicitari lui Vlad pt indemanare, stiu ca nu e usor sa pui muraturi, mie (desi folosesc aceeasi metoda tot timpul, cateodata imi ies, alte dati nu...) va doresc o super saptamana!

    ReplyDelete
  10. gogosari?! As fi jurat ca sunt ciupercute! Stii cumva cum se numesc? Poate ii gasesc si pe aici ;) Au o gramada de ciudatenii prin supermarket, dar ce nu gasesc sunt intr-adevar castraveciori, sunt doar din aceia lungi de sera, iar daca vad din aceia turcesti ca ai nostrii de acasa sunt batrani, mari, amari si urati. Abia astept sa vad cu ai decorat masa ;) Imi plac mesele festive, si eu ma chinui acum sa scriu despre briosele mele cu dovleac, dar nu sunt foarte inspirata in seara asta. Ai poze si dulapioarele? Asa pentru inspiratie ;) O sa ma apuc sa-mi caut vopselele, desi urmatoarele 2 saptamani o sa fim plecati de-acasa dar cand ne intoarcem poate o sa am timp de ele, mai ales ca vine iarna si nu-ti mai vine sa stai pe afara. Si voua va doresc o saptamana plina de impliniri si distractie placuta in continuare pentru majorat (la voi tot la 18 e majoratul sau la 21 de ani?)
    Cu mult drag ;)

    ReplyDelete
  11. Draga kadia, gogosarii se numesc peppadew, cu siguranta o sa-i gasesti la supermarket. Sunt tare buni, mai ales umpluti cu branza proaspata. Da, am o poza, cam tulbure, dar o sa o pun asa cum e....Unde plecati in vacanta? Va doresc distractie placuta!!

    ReplyDelete
  12. Ah da, Kadia, nici eu nu gasesc castraveciori aici, am gasit doar de vreo doua ori, accidental, dar mi-i cultiv singura :)

    ReplyDelete
  13. ah, da, in gradina aia superba a ta! Imi place atat de mult ;) Cred ca este atat de placut vara in gradina!

    ReplyDelete
  14. Arata totul ca in visele mele :))Imi place enorm de mult amenajarea casei tale!!Felicitari ai casa ca de basme!!Eu recunosc ca inca nu m-am gandit la Craciun,dar citind postarea ta mi s-a facut brusc un dor!!!Felicitari si pentru tortulet!!Pupici!!!si un week-end cat mai frumos!!!!

    ReplyDelete
  15. Draga Fantezie, dupa cum am spus, mobila este reconditionata si vospita de mine...cand ma gandesc ca am platit in medie cam 30 euro pe un dulapior spaniol, autentic (si cel pt tv, si cel pe care este bradutul desenta, sunt spaniole) imi vine sa ma felicit inca o data!Pe aici mobila este f scumpa, costa sute-mii d eeuro...deci, sunt f multumita ca am reusit cu bani putini si munca multa sa am ceva unic si pe gustul meu in casa. te invit sa incerci, este foarte recompensant rezultatul! Iti multumesc pt complimente!

    ReplyDelete