Thursday, September 22, 2011

Gorgonzola cu pere, nuci si rucola (Gorgonzola with pears, walnuts and rucola)

Nu sunt multi "membrii" in fan clubul branzei Gorgonzola, si asta datorita gustului foarte pronuntat al gorgonzolei, si din cauza mirosului usor neplacut. Daca totusi stim alchimia combinantiei perfecte, gorgonzola ne poate surprinde placut cu delicatetea si finetea sa, cu bogatia savorii sale. Para este cea care scoate "aurul" din gorgonzola, gustul nucilor pe fundal ii da robustete si consitenta, iar rucola aduce prospetime, si o nota de "condiment" acestei incredibile combinatii. Cireasa de pe tort este balsamico, care ajuta rucola si para sa-si desavarseasca gusturile.

Iata un antreu cu care va puteti surprinde musafirii, sau care poate aduce o nota festiva unui pranz de duminica, mesei de craciun, sau pur si simplu cand aveti chef. Bonus: se prepara suuuuuper rapid!!


Ce ne trebuie:


Gorgonzola
Salata rucola
Nuci
Para curatata de coaja (proaspata sau la conserva)
Balsamico
Nu am dat cantitati la aceasta reteta, pt. ca nu cred ca e nevoie, combinati elementele dupa gustul Dvs.!

Cum se prepara:


Se face un "patut" din foile de salata mai marisoare, se dauga para taiata cubulete, faramite de gorgonzola (nu exagerati cu cantitatea de branza folosita!), de nuci, stropim cu cateva picaturi de balsamico, apoi mai adaugam cateva frunzulite mai micute de rucola, mai mult pt. aspect, si servim! Cu incredere si pofta!

Print Friendly and PDF

8 comments:

  1. am sa iti zic sincer,nu ma omor dupa gorgonzola dar cred ca tot as incerca mixul acesta cu fructe si salata.pupicei

    ReplyDelete
  2. Mai,incearca-l macar de curiozitate, si pune doar cateva frimituri de gorgonzola, nu exagera cu ea.Nici eu nu puteam sa sufar gorgonzola, dar cand am mancat prima oara in combinatia asta, nu ma mai puteam opri. totusi...in the end...depinde de gusturi:daca nu esti o fana a combinatiei dulce-sarat...s-ar putea sa nu-ti placa, totusi ...incearca, n-ai nimic de pierdut!:)

    ReplyDelete
  3. ce apetisant arata !!!!

    ReplyDelete
  4. Incearca, s-ar putea sa-ti placa, Cat!

    ReplyDelete
  5. Mie imi place la nebunie gorgonzola, iar pe timp de iarna pun in mamaliguta, deh... un fel de mamaliguta cu de toate in stil calabres, delicioasa... Pupici si multumesc de vizita !

    ReplyDelete
  6. Daniela draga, si mie imi place gorgonzola, este cam ca branza de burduf, sigur ca merge in mamaliguta,dar nu am incercat niciodata. Buna idee!

    ReplyDelete
  7. Multumesc de vizita Dana, avem o prietena comuna, Gabi, vecina ta, am citit intr-o zi pe pagina ei de facebook ce mancarica buna faci, d'asta te-am cautat prin blogosfera. Felicitari, ai un blog tare frumos, si mancarica arata super delicioasa!

    ReplyDelete